perjantai 8. tammikuuta 2016

Pakkasta ja villasukkaa

Hei,
Niin on joulu, uusi vuosi ja loppiainen vietetty. Loppiaisena korjailin jo melkein kokonaan joulun pois. Tänä jouluna ei jostain syystä oikea "joulufiilis" tullutkaan. En tiedä johtuiko se harmaasta ja sateisesta joulukuusta vai jo marraskuussa melkein kokonaan tehdystä joulukalenterista. Lumi ja pakkanen joulusta ainakin puuttuivat, jotenkin niihin on tottunut ja yleensä viimeistään jouluaattona on ollut edes hieman lunta.
Viime jouluna joulupaketteihin en neulonut mitään (ehkä välivuosi on ihan hyvä asia), ainoastaan äidilleni tein huovutetut tossut, joista olinkin jo postannut täällä aikaisemmin. Parit sukat laitoin joulupuu-keräyksen joulupaketteihin, toivottavasti ne menivät tarpeeseen, sillä nyt muutama päivä sitten alkoivat kovat pakkaset ja lämpömittari tänä aamunakin näytti melkein -29 astetta.
Luonto on ollut todella kaunis, kun pakkanen huurtaa puita ja aurinko paistaa.
Joulun aikaan aloitin tekemään itselleni ohuita villasukkia töihin. Niihin olin ostanut langan jo aikaisemmin marraskuussa samalla kun kävin Virkkukoukkusessa. Lanka on Regia 4-fädig Design Line by Arne&Carlos Edition 2/ 03765 ja itselleni uusi tuttavuus, jota on pitänyt testata jo kauan sitten. Jotenkin vain olen vierastanut näin ohuita lankoja. Nyt huomasin, että ihan turhaan.
2,5 mm bambupuikoilla neuloin ja kerästä sain kahdet sukat kokoa 38, joten lanka oli todella riittoisa.
Toiset valmistuivat juuri ennen vuodenvaihdetta ja toiset tämän vuoden puolella.
Viime vuoden puolella valmistuivat myös nämä kahdella raitavärillä tehdyt sukat. Kolme kierrosta yhdellä värillä vuorotellen.



3mm bambupuikoilla tein ja nämä lähtivätkin sitten kuopuksen mukana Kuortaneelle, villasukkia ei kuulema koskaan voi olla liikaa :)
Mukavaa viikonloppua ja älkää palelluttako varpaita ja sormia.

Elämän ohjeet uuvelle vuojelle

1. Anna kaekkes, vua elä periks.  
2. Joka ihteesä luottaa, se kykynsä tuploo.
3. Naara itelles ennenku muut kerkijää. 
4. Murheen kantaa yksinnii, vuoan illoon 
pittää olla kaks. 
5. Leoka pystyyn, kun tulloo kova paekka, pyssyypä aenakkii suu kiinni. 

Eiköhän näellä evväillä pärjee! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...