keskiviikko 23. joulukuuta 2015

25. Luukku

Heips,
Tänä vuonna meidän joulukukka on taas hieman erilainen eli karkkikuusi. Monille tämä saattaa olla tuttu, mutta itse en ole tätä tehnyt ja mallinkin olen netin syövereistä taas lainannut.
Ohjeita tähänkin on monia, laitan tähän miten itse tein nämä.
Tarvikkeina minulla oli pahvia, foliota, kuumaliimaa ja karkkeja.
Päällystä foliolla kuusen alle tuleva tukeva pahvi. Tee pahvista kartio kuuseksi, korkeutta tekemälläni kartiolla oli noin 20cm (voit tehdä myös valmiiseen styroksikartioon)
Aloita karkkikuusen kokoaminen alhaalta päin, liimaamalla kuumaliimalla varoen paperipäällysteiset karkit toisesta päästä pahviin kiinni vieri viereen. Aloita seuraava kierros siten, että laitat karkin edellisen kierroksen väliin yläpuolelle. Etene näin kerros kerrokselta, kunnes olet päällystänyt koko kuusen.
Voit halutessasi koristella vielä nauhoin ja laittamalla esimerkiksi tähden latvaan. Jossain oli karkit kiinnitetty neuloilla styroksikuuseen, mutta itse en halunnut putoilevia neuloja lattialle, siksi liimasin karkit.
Tässä kuusi valmiina lähtöön, kunhan ensin sellofaanilla paketoin :)

Kellot jo kaikuvat kaamoksen yössä,
yhä vain hyörimme kiireessä, työssä.

Hetkeksi vaivumme odotuksen valtaan
tuttujen tuoksujen, kuusen, maltaan.

Olkoon Joulunne juhlaa, rauhoittumista;
tehty lämmöstä, herkuista, tunnelmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...