sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Lunta sataa hiljalleen

Heips,
Viime viikolla tiistaina (25.10) satoi lunta ensimmäisen kerran tänä talvena, mutta ei se kauaa maassa kestänyt. Seuraavana aamuna alkoi vesisade, joka sulatti kaiken lumen pois.
Nyt on ollut muutamana päivänä pakkasta ja viime yönä alkoi taas hiljalleen satamaan lunta. Jospa tämä nyt pysyisi hieman pidempään. Heti on paljon valoisempaa ulkona ja voi alkaa kohta virittäytymään joulutunnelmaan :)
Mieheni kanssa pohdimme pari viikkoa takaperin, joidenkin äänien merkitystä ja niiden aiheuttamia mielikuvia. Kaikki alkoi siitä, kun hankimme uuden pölynimurin. Entinen oli varmaan jo viisitoista vuotta vanha ja päätyi autoimuriksi. Sinänsä uudessa imurissa ei ole mitään ihmeellistä, mutta se on todella hiljainen verrattuna entiseen. Voiko imuri olla tehokas, jollei siitä kuulu sitä kunnon ääntä imuroidessa? Joo, kyllä se on tehokas ja imuteho hyvä. Nyt pitää vain tottua sen hiljaiseen ääneen ja luottaa siihen, että puhdasta tulee ja pölykoirat lähtevät.
Samalla tavalla on mielleyhtymiä moniin muihinkin asioihin. Esimerkiksi jos on neulonut metallisilla puikoilla (niistähän kuuluu pieni kilinä), niin jos vaikka vaihtaa puisiin puikkoihin, joista ei kuulu juuri mitään ääntä, niin saattaa silti kuulla sen kilinän korvissaan. Onhan näitä paljonkin, mutta tässä pari esimerkkiä.
Parit sukat ja lapaset ovat valmistuneet, joista jo edellisessä postauksessa kerroinkin.
Ruskeat
Toiset lapaset tein ruskealla ja toiset harmaalla Novitan Duo-langalla 3mm koivupuikoilla.
Harmaat
Peukalona intialainen peukalokiila, johon olen itse ihastunut hyvän istuvuuden takia. Toivottavasti ovat sopivat käsiin.
Toiset sukat tein Novitan Viidakko-langasta (kobra), johon sai/piti olla pieni pinkkiraita. Sukat kokoa 37 ja 3 mm koivupuikoilla tehty.
Nämä toiset sukat ovat Novitan Polaris-lankaa, tämän syksyn uutuuslanka, josta en ollut vielä tehnyt mitään. Lanka tuntui mukavalta neuloa, toivottavasti myös sukat kestävät. Niin no, onpahan hyvä syy tehdä sitten uudet :)
Puikot olivat samat 3 mm koivupuikot ja koko näissä sukissa n. 39.
Tällä hetkellä puikoilla taas sukat tulossa uudella mallilla, mutta niistä seuraavan kerran.
Joulukalenteria olen myös hahmotellut, saa nähdä minkälainen siitä tulee.
Nähdään taas!
Marraskuun iltoina nähdä voi kummia,
hämärän hahmoja, varjoja tummia.
Lieneekö tonttu vai naapurin kissa,
vilahdus vain - se on kadoksissa. 
- Tuntematon


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...