tiistai 21. heinäkuuta 2020

Kollaa ja Simo Häyhä museon vierailulla

Hei,
Kesällä ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä hienoja kulttuurikohteita löytyy läheltäkin. Ja mikäs sen mukavampaa kuin maakuntamatkailu aurinkoisella säällä maisemia ihaillen.
Kollaa ja Simo Häyhän museo on ollut myös "tuolla pitää joskus käydä listalla".
Museo sijaitsee Rautjäven Miettilän kylässä, historiallisella kasarmialueella sen sairastuvassa.
Matkan sinne voi tehdä vanhaa museotietä pitkin tai nopeasti 6-tietä suoraan. Suosittelen ajamaan museotien ainakin toiseen suuntaan, sillä tie on näkemisen arvoinen maisemineen. Tässä linkissä tiestä vähän enemmän tietoa.

 Kollaa ja Simo Häyhä museo
                    
Näyttely oli kahdessa eri kerroksessa ja sisälsi paljon kuvia, karttoja, kirjeitä ja lehtileikkeitä. Alakerran isoimpaa huoneeseen oli koottuna paljon tietoa Simo Häyhästä.


 Yhteen huoneista oli koottuna vanhoja tavaroita 1930-1940 luvuilta.


Yläkerrassa oli keskitetty Kolllaan taisteluihin.


Ulkona pihalla oli Vetaraanimuistomerkki, johon jokainen vierailija sai laittaa viereisestä kivikasasta oman kiven. Rakentaen näin kivimuuria lisää.
Vaikka museo on verraten pieni on se näkemisen arvoinen. Itseäni ainakin käynti sai taas miettimään monia asioita, joita me tänä päivänä pidetään niin itsestäänselvyytenä.

Tässä vielä linkki museon sivuille.

Veteraanivalssi Esko Rahkosen tulkitsemana vielä tähän lopuksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...