keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Sinivuokkojen aikaan


Heips,
Toukokuu ja vappupäivä. Simaa on juotu ja munkkeja syöty. Siman tein pitkästä aikaan itse, mutta munkit ostin kaupasta. Jotenkin vaan se rasvan kanssa paistaminen ei oo miun juttu. Pitäs vissiin tehdä naapurin kanssa diili et hänen kans paistettais. Oli hurjan hyvät rinkelit, kun toi meille maistiaisia omistaan.Nams...
Mökillä käytiin tänään katsomassa miten kevät edistyy...
Jiihaa hiekkaranta näkyvissä, eikun bikinit päälle ja biitsille :) No jos kuitenkin vähän aikaa vielä malttais ootella lämpömittari näytti kuitenkin vain +9. Makkarat ja leivät oli mukana ja grilliin tehtiin tulet, brunssi valmis kuohujuomana vichy :)
Sitä ihmettelemään tuli myös yksinäinen kimalainen ja sitruunaperhonen. Kirjosiepotkin näyttivät jo pönttöjä katselevan. Lehdessä luki et joku on kuullut jo käen kukkuvan, myö ei valitettavasti vielä kuultu. Västäräkit ovat kuitenkin jo tulleet ja esikoisen ystävä on nähnyt jo pääskysiäkin.
Pihalla oon yrittänyt kukkapenkkejä putsailla talven jäljiltä. Osa kevätkukista näyttää karanneen omille teilleen ;) No ei se kauheesti haittaa siinä vaiheessa kun ekan kerran nurmikko ajetaan, niin nämä kukat ovat jo lakastuneet. Ilmankos ne leviää varsinaisen kukkapenkin ulkopuolella.
Myös sinivuokot on monin paikoin ihanasti kukassa. Nämä löytyvät omalta pihalta. Mökillä ei sinivuokkoja olekkaan, valkovuokkoja kylläkin.
Keväästäköhän johtuu vai mistä, kun ei meinaa saada millään mitään aikaiseksi. Ideoita, mitä tekisi mieli tehdä, on vaikka toisille jakaa (ainaskii parit erilaiset kesäiset pitsisukat ja yksi huivi), mutta se jokin puuttuu. No eiköhän se sieltä vielä kumpua jostain. Se vaan pitää tän blogin hiljaisena, jos alkuperäisen ajatuksen mukaan tää on vain käsityöblogi.... hmmm... Ehkäpä täällä tulee sitten olemaan jotain muuta jutustelua enemmän, katsotaan kuinka käy.
Haitarisukat oon saanut kuitenkin valmiiksi. Lankana Novitan Tivoli ja 3 mm puikoilla. Ohje löytyy Arkimamman-blogista.
Teki mieli jo jotain kesäkukkia ostaa, mutta kun yöpakkasia on todennäköisesti vielä tulossa, päädyin vain pariin orvokkiamppeliin. Ne kun voi tarvittaessa nostaa helposti sisälle. Tällä runolla seuraavaan kertaan..

Elän hetki kerrallaan
Hengitän
Ole läsnä jokaisessa elämäsi hetkessä. 
Ole juuri tässä ja nyt, 
sillä tässä on hyvä olla. 
Hengitä syvään ja tunne 
miten olet elävä ja vahva. 
Sinussa virtaa elämänvoimaa. 
Käytä sitä kaikin mahdollisin tavoin 
ja nauti joka hetkestä. 
Älä katso taaksepäin, 
älä katso eteenpäin, 
katso tähän hetkeen 
ja tee siitä paras mahdollinen.

Lainaus Ruontalon sivuilta

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...