maanantai 25. marraskuuta 2013

Minä ja ompelukone = ongelmia


Heips,
Eteisenoveen valmistui viime viikolla tälläinen kranssi, ei kovin jouluinen, mutta saa nyt siinä vähän aikaa roikkua. Selailin netissä erilaisten kranssien kuvia ideoita joulukranssiin hakien ja hieman samanlainen tuli vastaan. Ihan pakko oli tehdä itselle, kun tarvikkeita löytyi kaapista. Jouluksi laitetaan sitten hieman jouluisempi.
Mies kyseli, ett missäs hänen työkalut... :)  Ehkä seuraavassa...
Viikko sitten tuli kaivettua myös ompelukone esille. Minä ja ompelukone emme ole parhaat kaverit. Sillä on yleensä aina jotain minua vastaan (eihän se muuten katkoisi lankoja yms.). Niin myös nyt alussa, mutta onneksi esikoinen oli paikalla. Hän laittoi joululevyn soimaan, toi joulumielen mukanaan ja niin alkoi ompelukonekin tekemään niin kuin halusin.
Siinä valmistui pari hyshys-juttua sekä parit pussukat tyttärille. Pussukoita olisi voinut tehdä enemmänkin, mutta en ollut ostanut valmiiksi kukkaronkehyksiä kuin pari kappaletta. Tarttee varmaan tilata jostain.... :)
Viikonloppuna valmistui tilauksesta mustat peruslapaset, lankana 7-veikka kaksinkertaisena. Resorissa 8s/puikko, jonka jälkeen kavennus 7s/puikko, 4 mm bambupuikoilla.
   
Lapaset kelpasivat tilaajalle ja toiset mustat olisi nyt tulossa tilaajan pikkuveikalle. Löysin tällaisen kivan runon netistä, tätä voisi joskus vaikka käyttää johonkin... Hei taas!

SUKAT

Unhoon jääköön ruusut, kukat,
annetaan lahjaksi villasukat.
Vähemmän niillä on näyttöä,
mutta paljon enemmän käyttöä.

Pakkasherrakaan ei voi mitään,
eikä niitä tarvitse säästäen pitää.
Sitten kun kuluvat rikki,
neula ja lanka on ainoa tikki.

Toivottavasti ne kauan kestää
ja jalkoja kylmenemästä estää.
Niistä ei ole mitään haittaa,
huoleti voit ne jalkaan laittaa.

Jos sukat menevät liian liki,
silloin syntyy jalkahiki,
vettä ja saippuaa käytettävä ois,
pesten lähtee hajut pois.

Mirjami Isohanni










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...