perjantai 16. joulukuuta 2016

16. Luukku

Hei,
Myö ollaa Topiaksen kaa käyty välil tuol häne entises naapuris, tallitontun luona. Meil Korvatunturil ku ei oo hevosii, vaa poroja. Nii, tiiättehä työ mitä eroo niil on? Tallitontuil hommat on kuitekii iha samat molemmil, eläimist pietää huolta ja kerrotaa juttui niille.
Hevoset ol alkuu miust vähä pelottavii ku hyö ovat nii isoja verrattuna porroo, mut iha yhtä lupsakoita hyö kuitekii ol. Nii miu pelotkii pikkuhiljaa helpotti ku katoin kui Topiaskii niille juttel ja anto porkkanaa, joka oltii otettu mukkaa. Emäntä ain välil kuulema ihmettelee ku porkkanat häviää kaapist vaik niit piti olla pusillinen, eipä olla jäätyy viel kiinni *tirsk*.
Tännekkii etelää on kuulema tuotu muutama poro, et lapset pääsee ihastelemaa ja onpa jossai ollu kuulema poroajeluakii. Topias ei muistanu sen tarkemmin, on kuulema jossai kaukana, ettei oo käyny kattomassa.
Tallireissut on ain nii mukavii ja parin vuuen pääst miul on talliharjottelu, jota nyt jo ootan kovasti. Mut sen kyl taijan tehä siel Korvatunturilla Petterin, Pyryn, Kipinän, Saukin ja muiden pukin porojen luona.
Oi, tulipa ikävä Petterii ja kaikkii muitakii poroi. Pittää varmaa ottaa yhteys tunturiin ja kertoilla kuulumiset täältä.
Pitäsköhän lähtee ettimää niit poroja joku päivä? Tietäsköhän ne tuol Korvatunturilla tarkemman osotteen? Taijanpa kysästä sitäkii samalla.
Näissä aatoksissa huomiseen!
Vihtori ja Topias

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...