perjantai 28. marraskuuta 2014

Joulu on kohta jo ovella

Hei,
Joulu lähestyy ihan liian nopeaa vauhtia.....! Liian monta ideaa ja liian vähän aikaa toteuttaa, varsinkin kun ei ole mitään valmista ohjetta, vain pelkästään idea hmmm... ehkä sitten ensi jouluksi....
Tämä marraskuun harmaus on välillä piinaavaa. Pitää vain yrittää laittaa paljon valoja ja mukavaa musiikkia... vaikka täällä nyt lunta onkin paikoin muutama sentti, silti kaipaan aurinkoa ja kuulaita pakkaspäiviä.
Itse tunnustaudun jouluihmiseksi ja olen kuunnellut joululauluja jo pari viikkoa. Joululaulut jakavat ihmisten mielipiteitä suuresti.
Minua ei häiritse kauppoihin aikaisin tulevat joulukarkit ja muut joulutavarat, mutta toki yritän ymmärtää myös niitä, jotka niistä eivät tykkää.
Itse kuuntelen joululauluja myös jouluradiosta, joka taas aloittaa ensimmäisenä adventtina.
Omat jouluni ovat  kovasti muuttaneet muotoaan elämän varrella. On ollut yksinäisiä jouluja, vaikka en ollutkaan yksin. Muuten surullisia jouluja, mutta onneksi kuitenkin suurin osa niitä on ollut iloisia jouluja. Myös lasten kasvaessa joulut ovat muuttuneet. Pienet nenät ikkunassa, näkyykö tonttuja... aattoillan jännitystä....   ja nyt lapset ovat jo aikuisuuden kynnyksellä... Tiettyjä perinteitä on säilynyt  (mm. joulupukin kuumalinja :) ). Mukaan on tullut myös toisenlainen yhdessäolo, nautitaan hyvästä ruuasta ja käperrytään sohvan nurkkaan nauttien takkatulen lämmöstä, kynttilöistä ja tunnelmasta jne.
Joulusuunnitelmat aloitan itse hyvissä ajoin syksyllä, mutta aina joku juttu jää viimetippaan, niin kuin esimerkiksi joulukorttien teko :) 
Käsitöissä on nyt menossa hyshys-jutut. Kuvia niistä laitan tänne myöhemmin, sillä eihän sitä koskaan tiedä kuka täällä käy ;)
Nyt pitää mennä puikkoja heiluttelemaan, ei ne tontun hommat muuten edisty ;)
Mukavaa joulun odotusta kaikille, kohtahan on jo ensimmäinen adventti..... :D
Koitan saada tänne jotain päivitystä ennen joulua ;)
Muistakaahan välillä ottaa rennommin ja voihan joulun viettää vaikka näin :)
JOULUPATJA
eli ohje kummottos viätetä hiano joulu
1. Raahata parisänkyn patja huusholli
suurimma huane lattial.
2. Kasata patjan pääl paketei, tyynyi,
kirjoi, kaukosäätimi ja hyvä ruakka.
3. Laiteta ovi hualellisest lukku
ja puhelimet piironki alalaatikko.
4. Ruveta lojuma patjal lempi-ihmiste
ja –eläinten kans.
5. Maata, syärä ja hihitetä 3-7 vuarokaut.
Nousemine ja murhettumine on kiället.
6. Nousta virkusenas ylös kohre uut vuat.
Heli Laaksonen











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...