sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ensimmäinen luukku

Hei,
Tänään vietetään ensimmäistä adventtisunnuntaita. Siitä alkaa varsinainen joulun odotus ja kaikenlainen puuhastelu.
Meille kotitontuille se tarkoittaa myös vilinää ja vilskettä. Pitää olla tiedon välittäjänä joulutontuille ja muutenkin on kotosalla paljon puuhaa.
Toista se on keväällä, silloin voi ottaa hieman rennommin näistä hommista. Voi lähteä vaikka kesäkotiin juttelemaan pihalintujen kanssa ja opastamaan niitä siinä, mistä löytyy parhaimmat pehmikkeet pesään.
Tähän pönttöön muutti ensimmäisenä kirjosieppopariskunta, jotka olivat lentäneet piiitkän matkan Afrikasta saakka. Poikasia tämä pari sai viisi. Muissakin pöntöissä oli asukkaita. Kahdessa oli talitiaiset ja kahdessa muussa oli myös kirjosiepot. Harmaasieppo teki pesän tuttuun paikkaan mökin räystään alla olevan laudan päälle. Keväällä ja kesällä linnuilla on kyllä vilske ja vilinä, sitä puuhaa on kiva vierestä seurailla ja tarvittaessa hieman auttaa ;)
Emäntäkin on laittanut jo ensimäisiä valoja esille, siitä se hyörinä taas alkaa. Nyt kyllä nukuttaa sen verran, että taidan kömpiä nukkumaan.
Hei taas huomiseen!
   Topias
                                                                        Pieni liekki tänään syttyy
talven synkkään pimeyteen.
Pieni liekki valon antaa,
toivon tuikkeen sydämeen.
Pieni liekki pimeydessä
nyt voi olla jokainen,
pieni liekki, joka kantaa
valon luokse kaikkien.

Anna-Mari Kaskinen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...