keskiviikko 9. joulukuuta 2015

11. Luukku

Heips,
Muutama vuosi sitten tein ensimmäisen kerran narupallovalaisimen. Silloin tein ison ilmapallon ympärille ja laitoin valosarjan pallon sisälle. Siitä ei valitettavasti ole kuvaa ja annoin sen lahjaksi. Tykkäsin itse siitä kovasti.
Kaupassa olen nähnyt erilaisia valaisinsarjoja ja niinpä ajattelin tehdä pieniä narupalloja ja pujotella ne valosarjaan.
Tarvitset siihen vesi-ilmapalloja, tuorekelmua, vesiliukoista liimaa (Eri Keeper), paperinarua tai kiiltävää lankaa, astian, jossa liimaseosta sekoittaa ja siveltimen.
Ihan ensimäiseksi suojaa sanomalehdillä pöytä, jossa työskentelet. Täytä vesi-ilmapallot ilmalla (halkasialtaan n 10cm), käytä pumppua saat helpommin ;)
Kääri täytettyjen ilmapallojen ympärille tuorekelmua. Se auttaa, ettei naru takerru kiinni ilmapalloon. Tee liima-vesiseos (n. 3rkl liimaa ja tilkka vettä) sekoita huolellisesti. Varo, ettet lisää vettä liikaa, sillä silloin pallo kuivaa hitaammin ja ei ole niin kestävä.
Seuraavaksi on kaksi erilaista tapaa tehdä, voit kokeilla kumpi on sinusta parempi.
1. tapa: Kasta narua/lankaa sormien välissä vesi-liimaseoksella ja keri ristiin rastiin pallon ympärille. Jätä johonkin kohtaan hieman isompi aukko. Pujoita lopuksi narunpää jonkun narun alle.
2. tapa: Kieritä pallon ympärille narua ristiin rastiin ja sivele siveltimellä vesi-liimaseosta narujen päälle.
Itse halusin nyt hieman isompia palloja.
Laita kuivumaan. Kun liima on kovettunut, puhkaise ilmapallo. Poista ilmapallo ja kelmu varovasti narupallon sisältä.
Asettele narupallot valosarjaan ja ripusta paikoilleen.
Narupalloja voit tehdä eri kokoisia ja eri tarkoituksiin. Voit laittaa niitä esimerkiksi lasimaljaan ja sinne valosarja (Kuten 1. luukussa). Tai ripustaa koristeeksi ihan vain pelkästään yksittäisiä palloja. Mahdollisuuksia on monia, ei muuta kuin askartelemaan.
Puhallellen huomiseen!
Jouluillan hämärässä
kynttilä on syttymässä.
Lämmin liekki toivottaa
joulunaikaa rauhaisaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...