torstai 17. joulukuuta 2015

19. Luukku

Heips,
Joka vuosi otan esille vanhoja rakkaita koristeita. Teen monesti myöskin jonkun uuden koristeen. Tämä on muutaman vuoden takaa, jolloin tein näitä muutamia kappaleita, eli neulahuovutettu kuusi. Käy myös allergiseen kotiin tai jos ei halua oikeaa kuusta itselle ;).
Tästä ei näin ollen ole myöskään ohjekuvia, mutta yritän selittää tässä hieman. Ohje on ollut joskus Novitan lehdessä ja sitä hieman muutellen tein omat versiot.
Tarvitset styroksikartion n. 20cm korkean, vihreää huovutusvillaa (itselläni oli kahta eri sävyä), huovutusneulan, pieniä punaisia puuhelmiä, hammastikkuja ja kultaista koristenauhaa.
Leikkaa hahtuvasta n. 4cm pituisia pätkiä ja aloita kiinnittämään pienä tupsuja neulalla styroksikartion alareunaan. Kiinnitä "tupsu" yläreunasta, jolloin alareuna jää irti kuusen oksiksi.
Kiinnitä näin huovutusvillaa kerros kerrokselta yläreunastaan edeten kohti kartion huippua, kunnes koko kartio on päällystetty.
Koristele kuusi punaisilla puuhelmillä. Työnnä puuhelmi hammastikkuun ja työnnä kartioon.
Muotoile kuusta tarvittaessa esim. leikkaamalla ja nostamalla hapsuja ylöspäin.
Koristele vielä lopuksi kultalangalla kierittäen.
Itse tein tähden paikalle vielä huovutusvillasta valkoisen enkelin.
Näitä samanlaisia enkeleitä tein samaisena jouluna myös joulukortteihin. Ohje enkelihin taisi olla joskus Novitan lehdessä, isompana vaan. Muokkasin siitä oman version pienempänä.
Hei taas huomiseen!

Joulu on punainen
kuin omppu punaposkinen.
Joulu on vihreä
kuin kuusenoksa metsässä.
Joulu on sininen
kuin iltataivas uninen.
Joulu on valkoinen
kuin vanupallo pehmoinen.
Joulu on kirjava ja täynnä iloa.
Joulu on ihanuutta tuhat kiloa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...