tiistai 22. joulukuuta 2015

24. Luukku

Heips,
Muutama vuosi sitten ystäväni kertoi minulle tekevänsä serviettikävyn jouluksi. Samalla kerralla hän myös näytti kuinka se tehdään. Sen jälkeen olen sitä tehnyt yhtenä vuonna joulukukan tilalla muutamille sekä mm. keväisillä väreillä kuopuksen rippijuhlapöytään. Helppo, nopea ja näyttävä.
Tarvitset siihen jälkiruoka-astian, joka ei ole liian pystyreunainen (kuvassa oikean puoleinen on huono) sekä ruokaserviettejä kolme pakettia.
 Aloita taittamalla lautasliina kolmioksi.
 Muista taittaa aina samalla tavalla, siten saat tasaisen kuvion.
 Sen jälkeen taita molemmat kulmat keskelle.
 Taita ylimenevät "siivet" toiselle puolelle.
 Ota takanta kiinni ja muotoile.
Tee kerralla useampi, vaikka yksi paketillinen ennen kuin aloitat kokoamaan.
Aloita kokoaminen. Kaverista olisi apua tässä vaiheessa... Alimpaan kerrokseen laitoin 7 taiteltua lautasliinaa. Tee toinen kerros niin, että yhdistät edellisen kerroksen lautasliinat uudella. Jatka näin, kunnes koko käpy on täynnä.
Näin käpy saa muodon. Sitä isomman saat mitä enemmän aloituksessa on lautasliinoja. Voit tehdä juhliin sopivan väriteeman mukaan tai lahjaksi niillä väreillä, joista tiedät saajan pitävän. Tässä vielä vanha kuva, jossa on serviettikäpy tehty keväisissä väreissä.
Näperrellen huomiseen!
Ystävä rakas kuule tätä,
tekemättä jotain jätä.
Näytä kiireelle kieli
ja ota rento mieli.
Muista tähdet ja taika
ja unohda sitten aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...