lauantai 7. tammikuuta 2017

Menneen vuoden viimeisenä valmistuneet

Heips,
Niin meni joulut ja vaihtui uusi vuosi. Joulun alla en tehnyt kenellekään läheiselle sukkia enkä muitakaan näpertelyjä lahjaksi. Päätös kypsyi syksyn aikana ja ehkä ensi jouluksi sitten taas voi jotain hauskaa tehdä.
Hyväntekeväisyyteen, pariin eri kohteeseen lähti vuoden aikana kudotuista sukista ja lapasista muutamia.
Myös nämä sukat menivät jonkun tuntemattoman jalkoja lämmittämään.
Malli on muurahaisenpolku, joilla tein myös edelliset sukat. Lankana Novitan Sointu ja 3 mm bambupuikot.
Esikoinen oli pyytänyt muutamaan kertaan minua neulomaan pitkät pitsiset polvisukat. Malli olikin minulla jo mielessä valmiina, jonka myös esikoinen hyväksyi. Kun sopiva lankakin löytyi varastosta, niin ei muuta kuin joulun alla sukat puikoille.
Tein molempia sukkia yhtä aikaa, jotta sain pohjekavennukset tehtyä varmasti samalla tavalla.
Kuopukselle tein välipalatyönä säärystimet juoksulenkkejä varten, ettei nilkat palennu :) Pyyntönä oli, et sellaset "ruttuset", siis ohjetta etsimään.
Malli näihinkin ruttuvarsiin löytyy monesta blogista, itse kurkin ohjetta täältä.  Ihan orjallisesti en ohjetta noudattanut, vaan otin ties miltä kerrokselta niitä silmukoita. Ruttuja tuli ja se on pääasia. Lankana näissä oli Novitan Isoveli ja 4 mm koivupuikot.
No, sain myös ne esikoisen pitsisukat sitten joulun jälkeen valmiiksi ja ne ovat kuulemma kaikista parhaimmat sukat ikinä :) (paras kiitos äidille <3 )

Malli näissä on Elinan pitsisukat, joihin ohje löytyy täältä, lankana Novitan Nalle ja 2,5 mm bambupuikoilla tehty.
Joulutontut ovat ilmeisesti hyvin perillä siitä, mitä tarvitsen ja/tai mistä haaveilen. Joulupaketeista tuli mieluisia lahjoja, yhtä lahjaa oli etsitty kuulemma ihan Etelä-Pohjanmaata myöten.
Sain Niina Laitisen sukkakalenterin ohjevihkoineen sekä langanohjaimen.
Sukkakalenterista pääsee moni sukka puikoille jossain vaiheessa ja langanohjain pääsikin jo testikäyttöön.
Pientä testailua pienellä sukalla... Tämän vuoden tavoitteeni on selvittää kirjoneuleen salat. Saa nähdä kuinka käy, ihastunko, vai vihastunko ja unohdan koko jutun.
Tästä projektista varmaan kuulet lisää jatkossa.
Nyt ei muuta kuin harjoittelemaan :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...