sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Pitsaa ja perhosia

Hei,
Niin se on taasen yks viikko vierähtänyt ja kohta viikonloppukin. Miten aika meneekin niin nopeaan?! Käsityörintamalla oon tehnyt perhosia ja se projekti vielä jatkuu tekemällä siihen vielä muutamia lisää, sillä miulla on olohuoneessa sellainen oksa johon ne laitan sit liitelemään. Siitä kuvaa sitten kun valmis. Netistä löytyy paljon ohjeita perhosiin, näiden ohjeen löysin täältä.





Ensimmäinen kappale jämälangoista.





Ja sitten useampi vanhoista virkkauslangoista, hesasta tuoduista pienistä leteistä ja pari jämälangoista.





Lauantai-ilta on meillä monesti pitsailta. Helppo ruoka saunan jälkeen yhdessäolon, telkkarin ja käsitöden merkeissä.  Esikoiselle tehdään omat pitsat gluteenittomana. Tässä yritin tehdä hieman ohjetta ko. pitsoihin, jotta muistaisin jos joku sattuu kyselemään tai esikoinen yksin tekemään pitsoja.





Tässä pitsat ennen uuniin menoa.














Tässä uunista tulon jälkeen.







       Gluteeniton pitsapohja
1 pss (80g)      perunahiutaleita (esim. mummon mielihyvä)
4 dl                  vettä
1 tl                   suolaa
1 dl                  gluteeniton jauho (esim. semper karkea jauhoseos)
2 rkl                 marg. tai öljyä

Sekoita kaikki aineet keskenään hyvin sekaisin puulastalla. Anna taikinan levähtää hetken ja valmista sillä aikaa mieleinen täyte.
Taputtele leivinpaperille 4 kpl pieniä pitsoja tai yksi isompi.
Levitä tomaattipyre, täyte ja jos voit syödä juustoa, niin juustoraaste.
Paista 225 astetta n. 25 min.
Näissä pitsoissa oli tällä kertaa täytteenä jauhelihaa, tonnikalaa, paprikaa ja katkarapuja.

Nams hyvää oli ja kaikki katosi parempaan talteen. :D
Makoisaa ensi viikkoa kaikille! Näkyillään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...