maanantai 1. joulukuuta 2014

Toinen luukku

Heips,
Nyt on jouluverhot saatu ikkunaan ja punainen joulumatto lattialle. Emäntä vaihtoi ne eilen ensimmäisen adventin kunniaksi. Antti joulun aloittaa, tuumasi emäntä topakkana.
Myös jouluvaloja ilmestyi lisää niin pihalle kuin sisällekin. Kivaa, nyt on mukava kuljeskella illalla ja yöllä :)
Emännällä on sellainen oma nurkkaus, josta on nyt parina iltana kuulunut ihmeellistä rapinaa.
Hiiriä siellä ei ole, sen olen tarkistanut. Jotain salaperäistä siellä kuitenkin tapahtuu... minä kävin siellä eilen hieman järjestelemässä, kun minusta näytti tavarat olevan ihan sekaisin. Siitäkö emäntä "riemastui" ja arveli lapsien olleen asialla, kyllä minua hieman nauratti koko touhu *tirsk*.
Mitäköhän se emäntä oikein touhuaa.. hmmmm..
Päivällä emäntä alkoi taittelemaan serviettejä, sanoi tekevänsä serviettikäpykukan joulupöytään.
Ei minusta se alku ainakaan miltään kävyltä näyttänyt. Näin valmiina lähempää kun tarkastelin niin kyllä siinä kävyn muotoa oli ja kukan värit. Siitäpä muistuikin mieleeni monia mukavia hetkiä kesäkodista.
Kesällä monesti kävin juttelemassa päivän kuulumisista muutaman oravaystävän kanssa. Heillä kun oli tapana ruokailla meidän lähellä olevassa kuusessa.
Välillä piti kyllä varoa, ettei saanut kävystä päähän *tirsk*. Mukavia veitikoita olivat ja lupasivat pitää kesäkotia silmällä talvella, samalla kun käyvät syömässä. Hei taas huomiseen!
  Topias
Katso taivasta, tähtiä ja kuuta,
vieläkö joulu on jotain muuta.
Ystävän halaus ja aatos jalo,
tuttua on myös kynttilän valo.
Joulun maun tuntee jo kieli, mutta 
tärkein on kuitenkin hyvä mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...