torstai 12. joulukuuta 2013

12. Luukku

Hei,
Nestori kävi eilen päivällä kyselemässä minulta, että mitä olin tämän reilun viikon aikana havannoinut. Kun olin kertonut hänelle kaikista niistä puuhista mitä koko perhe on touhuillut, niin Nestori hyppäsi innostuneena ilmaan ja huudahti "Sieltä se tulee! Sieltä se tulee!". Aloin ihmeissäni katselemaan ympärilleni, että mikä tulee... Eikä ketään muuta näkynyt missään. Saman tien myös Nestori oli jo hävinnyt, jatkaen matkaa eteenpäin.
Pää pyörällä tapahtuneesta päätin lähteä käymään tallitontun luona.
Onneksi matka tallitontun luokse ei ollut pitkä, sillä kyllä tämä lumessa tarpominen näin kotitontulle työstä käy.
Tallitonttu oli juuri antamassa pientä iltapalaa Maija-hevoselle, joka on muuten tosi kiva ja kiltti hevonen. Tontun kanssa yhteiskuvaankin Maija suostui pienen suostuttelun jälkeen :)
Melkein jo luulin, että minun täytyy käydä emännän porkkanapussilla , jollei Maija suostu.. *tirsk*
Tallitonttu oli kysellyt hevosilta ja kissoilta olisiko niillä tietoa, että mikä se "jokin" on, mutta ei kukaan osannut kertoa. Maija muisteli, että ihan kuin joskus tulisi herkkuja enemmän.. Mutta hirnahtaen kääntyi taas syömään heinää.
Arvoitus ei vielä tälläkään reissulla selvinnyt. Niinpä matkasin takasin kotiin ja jätin tallitontun jatkamaan puuhiaan. Kyllä tätä täytyy kovasti pohtia, mietiskellen huomiseen!

Kotitontun askareita

Kotitonttu joulun aikaan
miten paljon tehdä saikaan!
Pitkin päivää riitti työtä,
tonttu hääri toistan myötä.
Lumet loi se riihitieltä.
Sitten jyvät nouti sieltä.
Lehmäin eteen heinät kantoi.
Kanoille myös vettä antoi.
Hevosille kaurat heitti,
loimin lämpimin ne peitti.
Vilkkui soma piippalakki,
tonttuhousut – harmaa takki…
Vasta ehtiessä illan,
palas loukkoon tallin sillan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...