sunnuntai 8. joulukuuta 2013

8. Luukku

Hei,
Tänään on jo toinen adventtisunnuntai ja tänään saa polttaa kahta kynttilää. 
Viime viikolla emäntä osti kaupasta hyasintit ja teki asetelman entiseen koriin. Tuumaili kyllä tehdessään, ettei tämä jouluun kestä, kun kukkivat jo aikaisemmin. Hyasintin tuoksu on hänestä niin ihanan jouluinen, että kuulemma oli pakko tehdä jo nyt asetelma. No minä olen siitä lähtien käynyt päivittäin kukkia nuuskuttelemassa ja minusta ne eivät ole tuoksuneet miltään. Hieman jo epäilin emännän sanojakin, kunnes eilen se tapahtui.
Menin tuttuun tapaan, niin kuin ennenkin, niiden kukkien luo ja nuuhkaisin oikein kunnolla *nuuuuh*
ja sen jälkeen tulikin aivastus. Nyt ymmärrän mitä se emäntä tarkoitti. Pää tuoksusta pyörryksissä menin tutkimaan miten näitä kukkia tulisi hoitaa, sillä minusta näytti, että emäntä laiminlöi kukat kokonaan. Tälläisen tarinan löysin:
Hyasintti, ritarinkukka (amaryllis) ja tulppaani viihtyvät viileähkössä huoneilmassa eivätkä juuri tarvitse kastelua. Varsinkin lämpimässä liiallinen kastelu saa kukkavarret venymään. Siirrä kasvit yöksi viileään, ei kuitenkaan pakkasilmaan, niin kukinnan kesto pitenee.
Eiväthän nämä kukat näköjään paljon hoitoa tarvitsekaan...  
Nyt täytyy olla hieman varuillaan, minusta varsinkin emännän sekä perheen esikoisen käytös on muuttunut hieman oudoksi. Vaikka olen kuinka yrittänyt olla piilossa ja tiedän etteivät he ole nähneet minua, niin silti koko perhe puhelee tontuista.
 
Tätäkin täytyy kyllä selvittää, kun edelleen se "joku" on epäselvä. Kylläpä Nestori antoi minulle vaikean tehtävän... Hei huomiseen!

Joulu tulla jollottaa
joulupuuron porinassa,
hyvän mielen hyrinässä,
piparkakku kainalossa,
kahvipannu kantapäässä,
valonliekki pimeässä,
joulumieli kynttilässä,
papereiden kahinassa,
enkelsiiven havinassa,
jouluoljet himmelissä,
ajatukset ystävissä.

2 kommenttia:

  1. Vitsi, tää on hauska, jäin koukkuun jo toka luukusta. Olet ahkera, kun ehdit tätäkin tehdä, mutta meille seuraajille vaan mukavaa..Kiitokset ja hyvää Joulun odotusta! T: Eine

    VastaaPoista
  2. Mukavahan tätä on tehdä. Hyvää Joulun odotusta myös sinulle perheineen :)

    VastaaPoista

Sukkia, sukkia

 Heips, Vielä ei ole ollut niin lämmintä, että patiolla olisi tarjennut neuloa. Takatalvi on tuonut tullessaan välillä räntää, vettä ja lunt...